2024 - Türkiye Yurtdışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS)
1.03.2024

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) 52 ülkede ve 78 merkezde Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 6 dilde gerçekleştirilecektir.

2024 TR-YÖS/1’e başvurular 01-18 Mart 2024 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacaktır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Başvuru Tarihleri: 01-18 Mart 2024

TR-YÖS BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ.

Sınav Tarihi : 18 Mayıs 2024

2024 TR-YÖS/1 SINAVININ GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİ ÜLKELER

2024 TR-YÖS/1, Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Almanya, ABD, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Çad, Endonezya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gabon, Gana, Gine, Hindistan, Hollanda, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgız Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kotdivuar (Fildişi Sahili), Kuzey Makedonya, Libya, Malezya, Mali, Mısır, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Ürdün, Yunanistan/Gümülcine’de toplam 78 merkezde gerçekleştirilecektir.