ÖNEMLİ DUYURU
22.04.2022

Değerli Uluslararası Öğrenci Adaylarımız,

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, elli yıllık bilimsel bilgi birikimi ile Türkiye’nin köklü ve güçlü üniversiteleri arasında yer almaktadır. Üniversitemizin Eskişehir ili merkez ve ilçelerinde yer alan kampüslerinde yaklaşık 1.800 öğretim elemanıyla eğitim-öğretim, araştırma ve sağlık alanlarında hizmet üretilmektedir.  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi eğitim-öğretim, Ar-Ge ve toplumsal katkı alanlarında gösterdiği performans ile uluslararası üniversite sıralamalarındaki yeri sürekli yükselmektedir. Üniversitemizde 2022 yılı verilerine göre eğitim gören yaklaşık 30 bin öğrencinin % 6.1’i uluslararası öğrencidir.  Uluslararası öğrenciler üniversitemize yoğun ilgi göstermekte olup öğrenci sayısı her yıl artmaktadır.

Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını kullanarak farklı sosyal medyada ve internet sitelerinde zaman zaman belirli ücretler karşılığında bölümlerimize kayıt yapılacağına ilişkin duyurular yapıldığı görülmektedir. Bu duyuruları yapan firma, ajans ya da şahıslara itibar edilmemesini ve bu sitelerin student@ogu.edu.tr adresine bildirilmesini önemle rica ederiz.

ESOGÜ Uluslararası Öğrenci Kabul ve Kayıt Koordinatörlüğü